Ordu’da Balıkçıların Ağına 1 Kilogramlık Kanca Mezgit Takıldı « Ordu Haber TV

19 Eylül 2024 - 19:23

Ordu’da Balıkçıların Ağına 1 Kilogramlık Kanca Mezgit Takıldı

Ordu’da Balıkçıların Ağına 1 Kilogramlık Kanca Mezgit Takıldı
Son Güncelleme :

08 Eylül 2024 - 12:59

Ordu’nun Perşembe ilçesinde avcılık yapan balıkçıların ağına takılan 1 kilogram ağırlığındaki kanca mezgit balığı, hem boyutu hem de fiyatıyla dikkat çekti.

Perşembe ilçesinde balıkçılık yapan Erdal Çamaş, tezgahında sergilediği mezgit balığının büyüklüğüyle büyük ilgi gördüğünü belirtti. Palamut balığının neredeyse iki katı büyüklüğündeki mezgit, dikkat çekici bir şekilde hem boyutu hem de fiyatıyla öne çıktı. Balık, meraklısı tarafından 500 TL’ye satın alındı.

Erdal Çamaş, “Yaklaşık 10 yıldır bu büyüklükte mezgit balığı görmemiştik,” diyerek, balığın nadir bir örnek olduğunu vurguladı. “Bu balıkçılarımızın kancasına takılmış, hakiki kanca mezgidi. Ağırlığı bir kilogram. İnsanların ilgisini çekti, palamut balığının neredeyse iki katı büyüklüğünde. En son bu büyüklükte bir mezgidi belki 10 yıldır görmüyordum. Meraklısı olan bir vatandaş 500 liraya satın aldı,” dedi.

Balıkçı esnafı, büyük boyutlarıyla dikkat çeken mezgit balığının, balıkçılıkta nadir rastlanan bir durum olduğunu ifade ederek, bölgedeki balıkçıların heyecanını paylaştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.