Ordu’da Ayşenur Ezgi Eygi İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı « Ordu Haber TV

19 Eylül 2024 - 19:30

Ordu’da Ayşenur Ezgi Eygi İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Ordu’da Ayşenur Ezgi Eygi İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Son Güncelleme :

13 Eylül 2024 - 13:23

Ordu’nun Altınordu ilçesindeki Yalı (Aziziye) Camii’nde, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından 6 Eylül’de başından vurularak hayatını kaybeden Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi Cenaze Namazı ve Dua:

Namazın Detayları: Cuma namazını takiben düzenlenen gıyabi cenaze namazında, 26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi ve tüm Filistinli Müslümanlar için dualar edildi. Katılımcılar, Eygi’nin ve hayatını kaybeden diğer Müslümanların ruhu için dua etti.

Tepki Gösterildi: Cenaze namazının ardından İsrail’in Filistin’e yönelik uygulamalarına ve zulmüne karşı tepkiler dile getirildi. Katılımcılar, İsrail’in politikalarını ve Eygi’nin ölümünü protesto eden ifadeler kullandı.

Gıyabi cenaze namazına, yerel halkın yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarından ve siyasi gruplardan temsilciler de katıldı. Namaz ve sonrası yapılan dualarla birlikte, bölgedeki adaletsizlikler ve insan hakları ihlalleri konusunda farkındalık yaratılması hedeflendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.