Ordu’nun Sahil Bandı, Yıkılan Gökdelenlerin Ardından Halkın Keyifle Kullanabileceği Bir Alan Haline Geldi « Ordu Haber TV

19 Eylül 2024 - 19:29

Ordu’nun Sahil Bandı, Yıkılan Gökdelenlerin Ardından Halkın Keyifle Kullanabileceği Bir Alan Haline Geldi

Ordu’nun Sahil Bandı, Yıkılan Gökdelenlerin Ardından Halkın Keyifle Kullanabileceği Bir Alan Haline Geldi
Son Güncelleme :

16 Eylül 2024 - 10:16

Ordu’nun Altınordu ilçesinde, 2020 yılında yıkılan 280 daireli 3 bloklu gökdelenlerin ardından ortaya çıkan alan, halkın keyifle vakit geçirebileceği bir yaşam alanına dönüştü. Yıkım sonrası yapılan peyzaj çalışmaları ve düzenlemelerle sahil bandı yeniden nefes aldı.

Kıyılar Halkındır:

2017 yılında inşa edilen beton bloklar nedeniyle şehrin sahil ile bağlantısının tamamen kesildiği alan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in “Kıyılar halkındır” kararıyla yeniden halkın kullanımına açıldı. 2020 yılında başlatılan çalışmalar, kıyı bandındaki yüksek binaların yıkımıyla başladı. Peyzaj düzenlemeleriyle birlikte alan, kumsalı, çay bahçesi, park ve etkinlik alanlarıyla bambaşka bir görünüme kavuştu. Artık vatandaşlar deniz ve doğanın tadını çıkarırken, düzenlenen konser ve etkinliklerle de keyifli vakit geçirebiliyor.

Geçmiş ile Bugün Arasındaki Fark:

Alan girişine asılan büyük tablo, “Bastığın Yerleri Toprak Diyerek Geçme, Tanı” sloganıyla geçmiş ile bugünü gözler önüne seriyor. Tablo, 2013 yılından itibaren yaşanan dönüşüm sürecini görselleştirerek vatandaşların bu değişimi daha iyi anlamalarını sağlıyor.

Vatandaşlardan Teşekkür:

Gökdelenlerin yıkımı ve alanın yeniden düzenlenmesi vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Eski yapıların şehir girişindeki kötü görüntüsünden şikayetçi olan vatandaşlar, yeni düzenlemelerle birlikte alanın çok daha kullanışlı ve estetik hale geldiğini belirtti. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür eden vatandaşlar, denize girme alanının, çocuklar için oluşturulan park ve çevre düzenlemelerinin çok başarılı olduğunu vurguladı.

Yeni Projeler Yolda:

Alana vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek adına yeni projeler de ekleniyor. Gençlik Kütüphanesi, Çocuk Etkinlik Atölyesi, yeni kafe ve restoranlar, e-spor merkezi, yelken kulübü ve nikah salonu gibi sosyal tesislerle alan daha da geliştiriliyor. Bu projeler, Orduluların gözdesi olmayı ve bölgeye daha fazla canlılık katmayı hedefliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.