Karadeniz’in Kadın Balıkçıları: Eşlerine Destek Oluyorlar « Ordu Haber TV

18 Ekim 2024 - 08:16

Karadeniz’in Kadın Balıkçıları: Eşlerine Destek Oluyorlar

Karadeniz’in Kadın Balıkçıları: Eşlerine Destek Oluyorlar
Son Güncelleme :

26 Eylül 2024 - 10:07

Karadeniz’in Ordu iline bağlı Perşembe ilçesinde, kadın balıkçılar eşlerine destek olmak amacıyla gece saatlerinde birlikte balık avına çıkıyor. 1950’lerden bu yana süregelen bu gelenek, kadınların azmiyle devam ediyor. Yaklaşık 25 kadın balıkçı, palamut ve mezgit avına çıkarak hem aile bütçesine katkıda bulunuyor hem de balıkçılığın zorluklarıyla mücadele ediyor.

Balıkçı Havagül Arslan, “Eşimin en büyük destekçisiyim, ekmek parası için çalışıyoruz,” derken, Mehmet Arslan ise, “Eşim olmadan bu iş zor,” ifadelerini kullanıyor. Kadın balıkçılar, hava koşullarına rağmen, işlerini severek yapıyor; ancak barınak eksikliği, soğuk havalarda büyük sıkıntılar yaşatıyor. Emel Deniz, barınaklarının yıkıldığını belirterek, bu durumun kendilerini zorladığını aktarıyor. Karadeniz’in kadın balıkçıları, dayanışma ve azimle balıkçılık mesleğini sürdürüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.