Ordu’da Okul Bahçelerinde Geleneksel Oyun Alanları Oluşturuldu – Ordu Olay Gazetesi « Ordu Haber TV

18 Ekim 2024 - 09:17

Ordu’da Okul Bahçelerinde Geleneksel Oyun Alanları Oluşturuldu – Ordu Olay Gazetesi

Ordu’da Okul Bahçelerinde Geleneksel Oyun Alanları Oluşturuldu – Ordu Olay Gazetesi
Son Güncelleme :

17 Ekim 2024 - 16:09

Büyütmek için resme tıklayın

“Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Projesi” , Çocukların akranlarıyla birlikte aynı oyun içinde keyifle yer almalarını sağlamak, iletişim becerilerini geliştirmek, onlara mümkün olduğunca okul bahçelerini ve açık havayı kullanarak öğretmenleri eşliğinde veya bireysel zamanlarında fiziksel aktivite gerektiren oyunlar oynatmak suretiyle öğrencilerimizin sağlıklı bireyler olmalarına katkıda bulunmasını amaçlıyor.

Ordu’da Okul Bahçelerinde Geleneksel Oyun Alanları Oluşturuldu

“Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu” projesi kapsamında Ordu genelindeki okulların bahçelerinde “Geleneksel Oyun Alanları” oluşturuldu.  Geleneksel çocuk oyunları ile öğrenciler geçmişte büyüklerinin oynadığı seksek, köşekapmaca, yağsatarım, körebe, saklambaç, birdirbir, yakantop gibi oyunları tanıyarak hem dijital bağımlılıktan korunuyor hem de bu oyunları gelecek kuşaklara aktarmaya hazırlanıyor.

Ordu’da Okul Bahçelerinde Geleneksel Oyun Alanları Oluşturuldu

Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.