Ordu'da Diş Kayası Yerinden Oynadı, 32 Ev Tahliye Ediliyor! « Ordu Haber TV

18 Ekim 2024 - 13:14

Ordu'da Diş Kayası Yerinden Oynadı, 32 Ev Tahliye Ediliyor!

Ordu'da Diş Kayası Yerinden Oynadı, 32 Ev Tahliye Ediliyor!
Son Güncelleme :

18 Ekim 2024 - 6:43


Ordu’nun Kabadüz ilçesine bağlı Dişkaya Mahallesi’nde bulunan ve dişe benzetildiği için “Dişkaya” olarak adlandırılan kaya yerinden oynadı. Kayaların risk oluşturduğunun tespit edilmesi üzerine AFAD ekipleri inceleme başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda, kayaların sallandığı ve kopma tehlikesi oluşturduğu belirlendi. Bu nedenle, kayaların tehlike oluşturduğu 32 evin tahliyesine karar verildi.

Tehlikeli Kayalar Parçalanacak

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, bölgedeki tehlikeyi doğrularken, kayaların parçalanarak güvenli hale getirileceğini açıkladı. Kaya, “Yapılan incelemelerde, kayalardan birinin ciddi tehlike arz ettiği tespit edildi. Tehlike arz eden kaya parçası önümüzdeki günlerde parçalanarak kaldırılacak. Bu işlem yaklaşık iki ay sürecek. İşlemler devam ederken, risk altında bulunan 32 ev tahliye edilecek” dedi.

Deprem Riski de Dikkate Alınıyor

Başkan Kaya, bölgedeki riskin büyüklüğüne dikkat çekerek, “Bu kayalar, bölgemize yakın bir yerde olabilecek bir depremde yerinden koparak büyük bir faciaya neden olabilir. Herhangi bir felaket yaşanmadan kayalara müdahale edilecek” ifadelerini kullandı.

AFAD ve belediye ekipleri, güvenlik önlemlerini artırırken, tahliye edilecek evlerdeki vatandaşlar geçici barınma alanlarına yönlendirilecek. Müdahale işlemlerinin güvenli bir şekilde tamamlanmasının ardından, mahalle halkının yeniden evlerine dönmesi planlanıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.