Samsun’da Siber Suçlarla Mücadele Operasyonu « Ordu Haber TV

27 Temmuz 2024 - 06:58

Samsun’da Siber Suçlarla Mücadele Operasyonu

Samsun’da Siber Suçlarla Mücadele Operasyonu
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2024 - 17:48

Samsun İl Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet ortamında müstehcen içerikli paylaşımlar yapan şahıslara yönelik başarılı bir operasyon düzenledi. Yapılan sanal devriye faaliyetleri sonucunda, sosyal medya platformlarında suç unsuru içeren paylaşımlar yaptığı tespit edilen B.Ö., D.A., M.İ., S.Ö. ve Y.A. isimli beş kişi belirlendi.

Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde söz konusu beş şahsın evlerine baskınlar düzenlendi. Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda, 6 cep telefonu, 1 tablet, 2 harddisk ve 5 adet CD/DVD gibi dijital materyallere el konuldu.

Yakalanan beş kişi hakkında adli işlemler başlatıldı ve olayla ilgili adli soruşturma devam ediyor. Bu tür operasyonlar, internet ortamında suç unsuru içeren faaliyetlere karşı etkin bir mücadele yürütülmesini sağlayarak dijital güvenliği sağlamak adına önemli bir adımdır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.