Dünya Otomotiv Devi Komşuya Fabrika Açacak! Darısı Ordu’nun başına – Ordu Olay Gazetesi « Ordu Haber TV

27 Ekim 2024 - 22:33

Dünya Otomotiv Devi Komşuya Fabrika Açacak! Darısı Ordu’nun başına – Ordu Olay Gazetesi

Dünya Otomotiv Devi Komşuya Fabrika Açacak! Darısı Ordu’nun başına – Ordu Olay Gazetesi
Son Güncelleme :

27 Ekim 2024 - 13:37

Samsun’da ikinci bir OSB’nin kurulması için yapılan çalışmalar kapsamında, Tekkeköy’de 318 hektarlık bir alanda çeşitli firmaların üretim yapabileceği bir bölge belirlendi. Bu süreçte, Chery’ye de OSB içerisinde geniş bir alan sağlanacağı bilgisi gündeme geldi. Tahsis edilen alanın, mevcut OSB’den diğer firmalardan kesinti yapılarak oluşturulması planlanıyor.

Dünya Otomotiv Devi Komşuya Fabrika Açacak! Darısı Ordu'nun başına

Vergi Paketine Dahil Edildi

OSB’nin kıyı şeridinde yer alması nedeniyle Kıyı Kanunu’nda değişiklik yapılması gerektiği fark edilince, TBMM’ye sunulan vergi paketine bir madde eklendi. Bu madde, OSB’nin kuruluşuna izin talep ediyordu. Ancak, vergi paketinin geri çekilmesiyle bu madde de geçersiz hale geldi. Çözüm, devam eden tüketici yasasıyla ilgili teklif üzerine bir madde eklenmesi yoluyla bulundu. Chery’nin durumu dikkate alınarak, OSB’nin kurulmasına ek olarak ‘genişleme izni’ de eklendi. Kamu arazileri üzerinde gerçekleştirilecek bu genişleme için devlete herhangi bir ödeme yapılmayacağı yasayla güvence altına alındı.

CHP’nin Şerhi

Söz konusu değişiklik, CHP’nin şerh koymasıyla birlikte diğer parti gruplarının onayı alınarak Meclis’ten geçirildi. CHP Samsun Milletvekili Murat Çam, düzenlemenin yatırım ve istihdam açısından olumlu olduğunu, ancak bazı endişeler nedeniyle şerh koyduklarını belirtti. Çam, OSB’nin genişleme sahasında tarım arazileri bulunduğuna dikkat çekerek, bu durumun tarımsal üretimi riske atabileceğini vurguladı. Ayrıca, altyapı, atık yönetimi ve çevresel etki değerlendirme süreçlerinde yaşanabilecek usulsüzlüklerin önlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.