Ordu Balık Fiyatları  – Ordu Olay Gazetesi « Ordu Haber TV

28 Ekim 2024 - 14:27

Ordu Balık Fiyatları  – Ordu Olay Gazetesi

Ordu Balık Fiyatları  – Ordu Olay Gazetesi
Son Güncelleme :

28 Ekim 2024 - 7:29

Perşembe’de palamut 70 TL-100 TL, barbun 300 TL, istavrit 150 TL, sarı kanat 400 TL, yerli hamsi 300 TL, kalkan kilo 1000 TL’den satışa sunuldu.

Ordu Balık Fiyatları 

BALIK YEMENİN FAYDALARI NELERDİR? BALIKTA HANGİ BESİN DEĞERLERİ VAR?

İnsan vücudu için gerekli olan en az 13 vitamin tanımlanmaktadır. Dokulardaki dağılımı düzensiz olmakla birlikte bunların büyük bir bölümü balıklarda bulunmaktadır. Vitamin miktarı balık türüne göre değişmektedir. Suda çözünen B ve C vitaminlerinin su ürünlerinde bulunma miktarı, karasal hayvanlarda bulunan miktarla hemen hemen aynıdır. Ancak balıklarda yağda çözünen A, D, E ve K vitaminleri genellikle daha fazladır.

İnsan vücudu ağırlığının yaklaşık % 4’ünü oluşturan mineraller, büyüme ve sağlık için gerekli olan maddelerdir. Kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum, magnezyum, iyot, demir, bakır, flor, kobalt ve çinko su ürünlerinin büyük bir bölümünde olan önemli minerallerdir. Bazı su ürünlerinin 100 gramında 15-200 miligram arasında değişen kalsiyum, 100-400 miligram arasında fosfor bulunmaktadır.

100 gramında ortalama 60 miligram sodyum miktarı ile balık, sodyum diyeti yapanlara tavsiye edilmektedir.

Kalp atışlarının düzenlenmesi, sinir transmisyonu, kas kasılması, karbonhidrat ve protein metabolizmasında katalizör rolü oynayan potasyum, 100 gram balık etinde 250-500 miligram arasında bulunmaktadır.  Yine balık eti, enzim sisteminde katalizör rolü olan magnezyum bakımından iyi bir kaynaktır. (Memorial Sağlık Grubu Sayfasından Alıntı Yapılmıştır.)

ORDU OLAY/KAAN ÖZEL VE ARİF KALAFAT

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.