Altınordu Belediyesi'nden Çocuklara "Halk Süt" Projesi « Ordu Haber TV

24 Ekim 2024 - 01:35

Altınordu Belediyesi'nden Çocuklara "Halk Süt" Projesi

Altınordu Belediyesi'nden Çocuklara "Halk Süt" Projesi
Son Güncelleme :

23 Ekim 2024 - 17:01


Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, çocukların sağlıklı gelişimlerini desteklemek amacıyla söz verdiği projeleri bir bir hayata geçiriyor. Bu kapsamda başlatılan ‘Altınordu Halk Süt’ projesi ile kentteki ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine ücretsiz süt dağıtımı yapılacak. İlk süt dağıtımı, pilot uygulama olarak yarın Şahincili İlkokulu’nda başlayacak.

Altınordu Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak önemli bir projeye imza atıyor. Kooperatiflerden temin edilen ve özel olarak paketlenen sütler, ilk etapta 318 öğrenciye ulaştırılacak. Ana sınıfı ile 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri bu projeden yararlanacak.

1 Milyon Paket Süt Dağıtılacak

Pilot uygulamanın ardından projenin genişletilmesi planlanıyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılı boyunca toplamda 1 milyon paket süt, kentteki 5 bin çocuğa dağıtılacak. Bu sayede çocukların sağlıklı bir şekilde büyümeleri desteklenecek.

Başkan Ulaş Tepe: “Çocuklarımız Sağlıkla Büyüsün”

Belediye Başkanı Ulaş Tepe, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, ilk etapta dağıtılacak 225 bin paket sütün hazır olduğunu belirterek şunları söyledi: “Hemşehrilerimize ve özellikle çocuklarımıza verdiğimiz bir sözü daha tutuyoruz. İlk etapta 225 bin adet sütü dağıtıma hazır hale getirdik. Pilot uygulamamız Şahincili İlkokulu’ndan başlayacak ve yıl sonuna kadar 5 bin çocuğumuza süt ulaştıracağız. Amacımız Altınordu’nun çocuklarının sağlıkla büyümesini sağlamak. Altınordu Belediyesi olarak her zaman çocuklarımızın ve eğitimin yanında olacağız.”

‘Altınordu Halk Süt’ projesi, yerel yönetimin sosyal sorumluluk alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, çocukların sağlıklı gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.