OBB’nin Kamyonlarını İlçeye Sokmayan AK Partili Başkan Konuştu O Tesis Kapanacak Çözüm Budur! – Ordu Olay Gazetesi « Ordu Haber TV

24 Ekim 2024 - 12:24

OBB’nin Kamyonlarını İlçeye Sokmayan AK Partili Başkan Konuştu O Tesis Kapanacak Çözüm Budur! – Ordu Olay Gazetesi

OBB’nin Kamyonlarını İlçeye Sokmayan AK Partili Başkan Konuştu O Tesis Kapanacak Çözüm Budur! – Ordu Olay Gazetesi
Son Güncelleme :

24 Ekim 2024 - 5:08

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin İlküvez Katı Atık Ayrıştırma Tesisine seçim zamanı duran çöp taşıma işine yeniden başlaması üzerine Çaybaşı’nda çöp kamyonları durdurularak geri çevrildi. Eyleme Çaybaşı Belediye Başkanı Mesut Karayiğit de katıldı. Karayiğit bir süre önce Yeniden Refah Partisinden Ak Partiye geçmişti. Eylemde yaklaşık 50 araç durduruldu. Karayiğit o anı Ordu Olay’a anlattı.

SU SIZIYOR POŞETLER ÇEVREYE SAVRULUYOR

Çaybaşı için sorunun yeni olmadığını aktaran Karayiğit, “O gece Çaybaşılılar beni aradılar. Araçları durdurmuşlar ortamda 50-60 kadar araç varmış. Bunun üzerine emniyet amirini aldım olay yerine geçtim. Baktım ki Çaybaşılı hemşehrilerimiz haklı; çöp kamyonlarından su sızıyor ve araçlardan dışarıya çöp poşetleri de savrulmuş. Biz de ilçeye bu şekilde çöp kamyonlarını sokamayız, geri gitsinler dedik.” dedi.

BİLİRKİŞİ TESİS ÇEVREYE ZARARLI DİYOR

İlküvez Katı Atık Ayrıştırma Tesisi ile ilgili açtıkları bir dava olduğunu aktaran Karayiğit, “ En son bilirkişi raporlarında burada çöp tesisinin olmayacağı da söylendi. Bilirkişi raporları var ve bu raporda bir dizi tespiti yapılan olumsuzluk var. Bizim dönemimizde biz Çaybaşı Belediyesi olarak çöp tesisini mahkemeye vermiştik. Bu mahkeme için hazırlanan bilirkişi raporları var. O raporlar İlküvez’de çöp tesisi olmayacağını ifade ediyor.“ diye konuştu.

OBB'nin Kamyonlarını İlçeye Sokmayan AK Partili Başkan Konuştu O Tesis Kapanacak Çözüm Budur!

REHABİLİTE İMKANSIZ BAŞKA YERE TAŞINMALI

Karayiğit sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Büyükşehir Belediye Başkanı’na durumu söyledik. Kendisi de ilgileniyor. Biz burada çöp tesisi istemiyoruz. Belediye olarak açtığımız davada bilirkişi heyeti İlküvez’de çöp tesisi olmaması gerekir diye görüş belirtti. Şimdi Çaybaşı’nın bu konuyla alakalı Beklentisi, talebi çöp tesisinin rehabilite edilmesi mi, tamamen kaldırılması mı diye sorarsanız bilirkişi raporuna göre rehabilite imkansız. Tamamen kaldırılmasını, yeni bir alternatif bir yere bularak başka bir yere taşınmasını istiyoruz.

OBB'nin Kamyonlarını İlçeye Sokmayan AK Partili Başkan Konuştu O Tesis Kapanacak Çözüm Budur!

ŞİRKET GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİYOR

“Kapatılması gerekiyor. Bu işin çözümü budur.” diyen Karayiğit, “Zaten hukuki süreç devam ediyor. Mahkeme süreci devam ediyor. İlküvez Katı Atık Ayrıştırma Tesisindeki şirket görevini yerine getiremiyor. Arıtma çalışmıyor, sıkıntılar var. Arıtma işini yerine getiremediler. Daha önce zaten bir defa mahkeme tarafından tesise çevreye olan zararlarından ötürü durdurma kararı çıkmıştı. Yine aynı sıkıntıların devam ettiğini görüyoruz, biliyoruz.” şeklinde konuştu.

OBB'nin Kamyonlarını İlçeye Sokmayan AK Partili Başkan Konuştu O Tesis Kapanacak Çözüm Budur!

ORDU İÇİN BİZİ DESTEKLEMELERİ GEREKİYOR

Karayiğit sözlerini şöyle tamamladı: “Zaten süreç belli. Bizim tavrımız da belli bu konuda. Amaç Ordu’nun güzelliği, Çaybaşı’nın güzelliği ise herkesin ve Ordu’nun ve Çaybaşı’nın ilerlemesini istiyorsa bu sorunla bir önce çözüm bulmalarını istiyoruz. İnsanlık için, doğa için elimizden geleni yapmaya hazırız. Ben de büyüklerimiz, siyasi büyüklerimiz de bu konuda bize hak vereceğini düşünüyorum. Çünkü durum belli, her şey ortada, her şey kendini gösteriyor. Onların da o konuda bizleri desteklemesi gerekiyor.”  

Ordu Olay / Özel Haber

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.