Türkiye’nin Dev Bilet Şirketi Fransızlara Satıldı – Ordu Olay Gazetesi « Ordu Haber TV

28 Ekim 2024 - 18:22

Türkiye’nin Dev Bilet Şirketi Fransızlara Satıldı – Ordu Olay Gazetesi

Türkiye’nin Dev Bilet Şirketi Fransızlara Satıldı – Ordu Olay Gazetesi
Son Güncelleme :

28 Ekim 2024 - 10:47

Türkiye’nin lider online otobüs ve uçak bileti satış platformlarından Obilet, çoğunluk hisselerini Fransız seyahat devi BlaBlaCar’ın sahibi olan Comuto SA’ya devretti. Rekabet Kurulu, Temmuz ayında yapılan başvuruyu değerlendirerek bu devir işlemini onayladı. Böylece, BlaBlaCar Türkiye pazarında daha güçlü bir varlık edinirken, Obilet’in uluslararası marka iş birliği ile sektördeki konumunu daha da sağlamlaştırması bekleniyor.

Türkiye'nin Dev Bilet Şirketi Fransızlara Satıldı

Obilet’in Büyüme Yolculuğu

2012 yılında kurulan Obilet, yıllar içinde milyonlarca liralık bilet satışına imza atarak sektörde önemli bir yere ulaştı. 2021 yılında rakibi Biletall’ı satın alarak pazar payını genişleten şirket, lider konumunu pekiştirdi. Son devir işlemiyle birlikte, Obilet’in büyük bir uluslararası seyahat şirketiyle güçlerini birleştirmesi, markanın global arenada da etkinliğini artırabileceği anlamına geliyor.

Rekabet Kurulu’ndan Açıklama

Rekabet Kurulu’nun açıklamasına göre, “Obilet Bilişim Sistemleri AŞ hisselerinin büyük çoğunluğunun Comuto SA tarafından devralınması işlemi uygun bulunmuştur.” Ancak, şirketin tam olarak ne kadar hissesinin devredildiği konusunda henüz net bir bilgi paylaşılmadı. Obilet yetkilileri, devir işleminin yalnızca çoğunluk hisselerini kapsadığını belirtti.

Satın almanın tamamlanmasıyla birlikte, BlaBlaCar’ın Türkiye’deki faaliyetlerini genişleteceği ve yerel pazarda önemli bir avantaj elde edeceği öngörülüyor. Obilet’in ise bu iş birliği sayesinde, hem hizmet kalitesini artıracağı hem de uluslararası seyahat pazarında yeni fırsatlar yakalayacağı düşünülüyor.

Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.