Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücret Zammı Açıklaması – Ordu Olay Gazetesi « Ordu Haber TV

22 Ekim 2024 - 12:29

Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücret Zammı Açıklaması – Ordu Olay Gazetesi

Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücret Zammı Açıklaması – Ordu Olay Gazetesi
Son Güncelleme :

22 Ekim 2024 - 7:27

Büyütmek için resme tıklayın

Yeni yıla aylar kala milyonlarca asgari ücretli vatandaş 2025 yılında asgari ücrete yapılacak olan zammı merak ediyor ve yakından takip ediyorlar. AA Editör Masası yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete ilişkin şu ifadelere yer verdi;

“Asgari ücretin belirlenmesi tek başımıza hükümet olarak elimizde olan bir konu değil. 2025 yılından itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu var, aralık ayı başında bu süreci başlatacağız.”

“Komisyon toplanacak, çalışmalarını belli bir dönem sürdürecek ve sonrasında nihayete erdirdikleri, işçiyi, işvereni memnun edecek rakamın gündeme gelmesi ve karar verilmesi süresi söz konusu olacaktır.”

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu kararı alırken enflasyonun oranını, ekonomik büyümemizi, iş gücü piyasamızın ihtiyaçlarını ve son olarak vatandaşlarımızın yaşam standartlarını göz önüne alarak bu ücreti belirlemekte.”

“Çalışanların satın alma gücünü korumak önemli. Ekonomimizin genel istikrarına zarar vermeyecek bir düzeyde belirleneceğini umut ediyorum.”

“Biz asgari ücreti minimum ücret olarak belirliyoruz. İşverenlerimiz bunun üzerinde de artış sağlayabilirler. Minimum ücret bizim için çok önemli çalışma alanı.”

Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.