Çambaşı Yaylası, Yeni Yatırımlarla Türkiye’nin Önde Gelen Turistik Merkezlerinden Biri Oluyor « Ordu Haber TV

8 Eylül 2024 - 02:32

Çambaşı Yaylası, Yeni Yatırımlarla Türkiye’nin Önde Gelen Turistik Merkezlerinden Biri Oluyor

Çambaşı Yaylası, Yeni Yatırımlarla Türkiye’nin Önde Gelen Turistik Merkezlerinden Biri Oluyor
Son Güncelleme :

26 Temmuz 2024 - 12:46

Türkiye’nin denize en yakın kayak merkezi olan Çambaşı Yaylası, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hayata geçirdiği yatırımlarla yeniden şekillendi. Yayla merkezinin yenilenmesi, adeta yeniden inşa edilen kayak merkezi, 5 yıldızlı otel, 12 bungalov tesisi, doğalgaz bağlanması ve artan yaz-kış festivalleri ile Çambaşı Yaylası, Türkiye’nin önde gelen turistik merkezlerinden biri haline geldi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından çarşı merkezinin dış cephesi ve çatıları yenilendi. 62 binanın modern bir görünüm kazandığı bu alan, büyük beğeni topladı.

Yaylada yıllardır eksikliği hissedilen 5 yıldızlı otel inşaatı, Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ORDUSIAD) işbirliğiyle gerçekleştirildi. 80 odalı ve 120 yatak kapasiteli otel, Çambaşı Yaylası’nın en gözde yatırımlarından biri oldu.

Kayak tesisleri de baştan aşağı yenilendi. Altyapısı ve sosyal tesisleri genişletilen merkezde, pist sayısı 5’ten 14’e çıkarıldı, toplam pist uzunluğu 15 kilometreye yükseltildi. Ayrıca, acemi kayakçılar için 100 metre uzunluğunda yürüyen bant ve pist yapıldı.

Yayla çevresine 1100 ağaç dikildi ve doğalgaz bağlantısı sağlandı. Başkan Güler, ayrıca Çambaşı Yaylası’nda 2 bin 800 rakımlı Göndeliç Tepesi’ne Türkiye’nin en büyük kayak merkezini inşa etmeyi planlıyor. Göndeliç’te yapılacak tesis, aynı anda 70 bin kişiyi ağırlayabilecek.

Çambaşı Yatırım A.Ş. Yönetimi, Başkan Güler’e teşekkür ederek, yapılan yatırımların yaylanın turistik cazibesini artırdığını vurguladı. Başkan Güler, Çambaşı Yaylası’nı Türkiye ve dünyanın tanıdığı bir turizm merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.