Dr. Gözlükaya’dan Bel Fıtığı Uyarısı: Yanlış Uygulamalar Kalıcı Hasarlara Yol Açabilir « Ordu Haber TV

16 Eylül 2024 - 23:14

Dr. Gözlükaya’dan Bel Fıtığı Uyarısı: Yanlış Uygulamalar Kalıcı Hasarlara Yol Açabilir

Dr. Gözlükaya’dan Bel Fıtığı Uyarısı: Yanlış Uygulamalar Kalıcı Hasarlara Yol Açabilir
Son Güncelleme :

16 Ağustos 2024 - 16:21

Medical Park Ordu Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hilmi Gözlükaya, bel fıtığının tedavisinde bilimsel olmayan yanlış uygulamaların kalıcı hasarlara ve felç gibi ciddi hastalıklara yol açabileceğini vurguladı. Bel fıtığında erken teşhisin önemine dikkat çeken Dr. Gözlükaya, bazı hastaların ağrılarla başa çıkmak yerine bilimsel temeli olmayan yöntemlere başvurmasının, geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtti.

Bel fıtığına karşı gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Dr. Gözlükaya, ağır kaldırma ve ani hareketlerden kaçınılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, yüzme, yürüyüş ve bisiklet sürme gibi sporların faydalı olduğunu vurgulayan Dr. Gözlükaya, sağlıklı yaşam tarzının bel kaslarını güçlendireceğini ancak genetik faktörlerin de rol oynadığını belirtti.

Uzun süren ağrılar, uyuşukluk, güçsüzlük ve idrar veya dışkı kaçırma gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini belirten Dr. Gözlükaya, bilim dışı yöntemlerin fıtık tedavisinde etkisiz olduğunu ve kişide kalıcı hasarlara yol açabileceğini açıkladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.