Güney, Ordu Olay’a konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “ Asarkaya Seyir Terası için ihale düzenlendi ancak ilgi olmadı. Ancak bize projeden vazgeçildiğine dair hiçbir bilgi gelmedi. Zaten vazgeçilmemesi gereken bir proje. Hatta biz Asarkaya Seyir Terası için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buraya giden bir yol var. Burasının kamulaştırılarak yolun ulaşıma açılması gerekiyor. Zaten kısa bir mesafe hatta arazi benden önceki belediye başkanına ait. Biz burayı belediye olarak kamulaştıracağız. Burası zaten 730 metrekare. Bizim için sorun olan bir yer değil.
ASARKAYA SEYİR TERASI KABATAŞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Biz yolu kamulaştırdıktan sonra 2025 yılında Asarkaya Seyir Terası için yeniden ihaleye çıkılacak diye biliyoruz. Asarkaya Seyir Terası Kabataş için çok önemli. Kabataş tarihi İpek Yoluna bağlantı noktasını oluşturuyor. Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan nadir yollardan bir tanesi buradan geçiyor. Bu yol güzel de bir yol. Hatta Aybastı-Kabataş arası yol bozuktu. Şimdi orası da yapılıyor. Bu yol da yine Asarkaya Seyir Terası gibi Bolaman Havzası Projesi kapsamında Dünya Bankası’ndan ayrılan bütçe ile yapılıyor. Harcamanın bir kısmını da Orman Genel Müdürlüğü karşılıyor.
CAM TERAS BÖLGEDE HİÇBİR YERDE YOK
Şimdi düşünün. İç Anadolu’ya ve yaylara giden böyle bir yolun üzerinde, inanılmaz bir cam teras var. Sosyal tesisi var. Asarkaya Seyir Terası bu. Ben Kabataş’a inanılmaz güzellik atacağına eminim. Bunun tarifi bile olmaz. Bu terastan Kabataş’ın manzarasını izleyebiliyorsunuz. Bolaman Irmağı ve havzası ayaklarımızın altında. Kışın ayrı bir güzel manzara yazın ayrı bir güzel manzara var. Buranın tarihi de bir anlamı var. Seyir terasının olduğu yer koruma alanı zaten. Bildiğim kadarıyla cam teras bölgede hiçbir yerde yok. Turizm anlamında, Perşembe Yaylasına geçiş üzerinde harika bir tesis olacak.
ASARKAYA SEYİR TERASINDAN VAZGEÇİLEMEZ
Kabataş’ın ayrı bir güzelliği var. Hatta İstanbul’da yapılacak olan Ordu Tanıtım Günlerinin davetiyesinin kapağında Kabataş’ın kış fotoğrafları yer alıyor. Bir kez daha ifade etmek istiyorum ki böyle doğul ve tarihi güzelliği olan bir yere yapılacak olan Asarkaya Seyir Terası cazibe noktası olacaktır. İnsanların soluklandığı, tazelendiği, stresten arındığı bir nokta olacaktır. Bu nedenle de vazgeçilmemesi gereken mutlaka hayata geçirilmesi gereken bir projedir. Biz de belediye olarak Asarkaya Seyir Terası elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. “
GİRESUN ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ ULUKAN: PROJEDEN VAZGEÇİLDİ
Kabataş Asarkaya Seyir Terası için Giresun Orman Bölge Müdürlüğü iki kez ihaleye çıktı ancak ihaleye giren olmayınca projeden vazgeçildi. Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulukan bu durum üzerine proje için ayrılan yaklaşık 42 milyon liranın orman köylüsüne kredi olarak kullandırıldığını söyledi. Ulukan bu açıklamayı geçen hafta Ordu İl Koordinasyon Kurlunda yaptığı sunumda ifade etti.
Ordu Olay / Özel Haber