Ordu ve Tokatlıların Buluşacağı Yer Belli Oldu; Argan Yayla Göleti – GÜNDEM « Ordu Haber TV

21 Ekim 2024 - 23:22

Ordu ve Tokatlıların Buluşacağı Yer Belli Oldu; Argan Yayla Göleti – GÜNDEM

Ordu ve Tokatlıların Buluşacağı Yer Belli Oldu; Argan Yayla Göleti – GÜNDEM
Son Güncelleme :

21 Ekim 2024 - 13:55

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde, kuraklıkla mücadele ve tarım ile hayvancılık faaliyetlerine destek amacıyla inşa edilen Akkuş Argan Yayla Göleti, turizme kazandırılıyor. Tokat’a olan yakınlığı sayesinde hem Ordu hem de Tokat’tan ziyaretçileri ağırlayacak olan gölet, büyükşehir belediyesinin çalışmaları ile adeta bir tabiat parkına dönüştürülüyor.Bir Taşla Beş Kuş
Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) tarafından 5,5 yılda yürütülen çalışmalar sonucunda kırsal mahalleler ve ilçe merkezlerinde içme suyu, hayvancılık, tarım ve turizm alanında kullanılmak üzere göletler inşa edildi. Bu göletler, yağmur ve kar sularını kaynağında tutarak doğal yapıyı ve estetiği bozmayacak şekilde inşa edildi.
Argan Yayla Göleti: Yeni Turizm Destinasyonu
Başkan Güler, Ordu’ya yeni turizm destinasyonları kazandırma hedefi doğrultusunda Akkuş’a bağlı Argan Yaylası’nda inşa edilen Argan Göleti’ni turizme açmak için çalışmalar başlattı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, göl ve çevresinde yürüyüş yolları ve kent mobilyaları yerleştirmek için çalışmalara başladı. Aynı zamanda mevcut alanda bulunan terasın zemin kaplaması yenileniyor.
Ordu ve Tokat’ın Buluşma Noktası
Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Argan Yayla Göleti, hem Ordu hem de Tokat’tan ziyaretçilerin buluşacağı bir turizm merkezi haline gelecek. Başkan Güler’in bu vizyonu, bölgenin su kaynaklarını artırırken aynı zamanda turizme katkı sağlayacak yeni bir mekân kazandırmayı hedefliyor.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.