Ordu'nun 63. Göleti Gürgentepe'de Yapılıyor « Ordu Haber TV

27 Ekim 2024 - 14:29

Ordu'nun 63. Göleti Gürgentepe'de Yapılıyor

Ordu'nun 63. Göleti Gürgentepe'de Yapılıyor
Son Güncelleme :

27 Ekim 2024 - 8:56


Ordu’da tarım, hayvancılık, turizm ve içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni bir gölet inşa ediliyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) tarafından yürütülen çalışmalarla, Gürgentepe ilçesi Akören Mahallesi’nde yapılacak olan 63. göletin hazırlıkları başladı.

Yeni gölet, 30 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek ve 65 bin metreküp su depolama kapasitesine sahip olacak. Gölet, zeminden 8 metre derinliğinde ve 88 metre uzunluğunda olacak şekilde projelendirildi. OSKİ ekipleri, göletin zemin etüt çalışmalarını tamamlayarak inşa sürecine geçmek için hazır durumda.

19 İlçede 62 Gölet Hizmete Alındı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve başlamasından bu yana, kırsal mahalleler başta olmak üzere il genelinde 62 gölet hayata geçirildi. Mesudiye’de 19, Korgan’da 11, Altınordu’da 8, Aybastı’da 6, Çatalpınar’da 3, Gölköy’de 6, İkizce’de 1, Kabataş’ta 5, Perşembe’de 2 ve Akkuş’ta 1 olmak üzere 10 ilçede toplam 62 gölette su tutulumu sağlandı.

Başkan Güler, Ordu’daki gölet projelerinin suyun verimli kullanımı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, yeni gölet çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Bu projeler sayesinde, Ordu’nun su kaynakları daha etkin yönetilecek ve tarım, hayvancılık ile turizm alanlarında sürdürülebilir gelişme sağlanacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.