TMO, Ordu’da Yeni Sezon Fındık Alımına Başladı: İlk Fındık 132,60 TL’den Alındı « Ordu Haber TV

16 Eylül 2024 - 22:04

TMO, Ordu’da Yeni Sezon Fındık Alımına Başladı: İlk Fındık 132,60 TL’den Alındı

TMO, Ordu’da Yeni Sezon Fındık Alımına Başladı: İlk Fındık 132,60 TL’den Alındı
Son Güncelleme :

20 Ağustos 2024 - 10:17

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından Ordu’da yeni sezon fındık alımına başlandı. Gülyalı ilçesindeki TMO deposunda yapılan hazırlıkların ardından, sistem üzerinden randevu oluşturan üreticiler fındıklarını teslim etmeye başladı. İlk olarak 51 randıman gelen fındık, kilogram başına 132,60 liradan alındı. Giresun kalite fındık kilogramı 132, Levant kalite fındık 130 ve Sivri kalite fındık ise 125 liradan satılmaya başlandı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, TMO’nun 19 Eylül itibarıyla sahil kesimlerinde fındık alımına başladığını ve ilerleyen süreçte 12 farklı noktada daha alım yapacağını belirtti. Soydan, TMO’nun fındık alımlarında belirli kriterler koyduğunu ancak üreticilerin fındığına gerekli bakımları yaptıktan sonra rahatlıkla mahsullerini satabileceğini ifade etti. Çürük oranlarının bu yıl için %7’ye çıkarıldığını ve nem oranlarının %6,5’e yükseltildiğini ekledi.

Soydan, TMO’nun her randıman için 2,60 TL fiyat artışı sağladığını ve serbest piyasaya göre daha avantajlı olduğunu belirtti. Ayrıca, sahil kesimlerinde kahverengi kokarca zararlılarının fındık fiyatlarını etkilediğini ve bu nedenle serbest piyasada fiyatların düştüğünü söyledi. TMO’nun mevcut durumda serbest piyasadan daha yüksek fiyat verdiğini ifade ederek, üreticilerin fındıklarını TMO’ya getirmelerini tavsiye etti.

Ali Demir isimli bir üretici, ilk fındığını TMO’ya teslim ederek, fiyatların serbest piyasaya göre daha yüksek olduğunu belirtti. TMO’nun varlığının özel firmaların fındığı çok daha düşük fiyatlardan almasının önüne geçtiğini vurgulayan Demir, fındık bakımının önemine dikkat çekti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.