Ünye Limanı’nda çimento yüklü gemide yangın çıktı « Ordu Haber TV

27 Temmuz 2024 - 11:59

Ünye Limanı’nda çimento yüklü gemide yangın çıktı

Ünye Limanı’nda çimento yüklü gemide yangın çıktı
Son Güncelleme :

19 Nisan 2024 - 9:02

Ordu’nun Ünye Limanı’nda çimento yüklü kuru yük gemisinde çıkan yangın sonrası tahliye edilen 13 mürettebat, ilçedeki otellere yerleştirildi. Yangının trafodan kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

Cevizdere Mahallesi’nde Ünye Limanı’na demir atan özel bir firmanın Türk bayraklı çimento yüklü kuru yük gemisinin kaptan köşkünde trafodan kaynaklı bir yangın çıktı. Yangın gemi mürettebatı tarafından fark edildi ve hemen Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na haber verildi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yaklaşık 2 saatlik bir mücadele sonucunda yangını kontrol altına aldı. Soğutma çalışmaları tamamlandıktan sonra gemide bulunan 13 mürettebat güvenli bir bölgeye tahliye edildi.

Yangın sonucunda geminin kaptan köşkünde büyük çapta maddi hasar oluştu. Dumandan etkilenen Eray Patar isimli gemi personeli ise tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Detaylı incelemeler devam ederken, yangının trafodan kaynaklı olduğu ilk tahminler arasında yer alıyor.

Gemide bulunan 13 mürettebat Ünye’deki otellere yerleştirildi. Çimento yüklü olması nedeniyle geminin kısa sürede boşaltılarak bakıma alınacağı bildirildi.

Kaynak: İHA

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.