SGK Geri Ödeme Listesine 61 Yeni İlaç Daha Eklendi – Ordu Olay Gazetesi « Ordu Haber TV

25 Ekim 2024 - 18:32

SGK Geri Ödeme Listesine 61 Yeni İlaç Daha Eklendi – Ordu Olay Gazetesi

SGK Geri Ödeme Listesine 61 Yeni İlaç Daha Eklendi – Ordu Olay Gazetesi
Son Güncelleme :

25 Ekim 2024 - 9:50

Bakan Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından yapılan düzenlemeyle 58’i yerli üretim olmak üzere 61 ilacı daha geri ödeme listesine dahil ediyoruz. Böylece Ocak-Ekim döneminde toplamda 397 ilacı geri ödeme kapsamına almış olduk,” ifadelerine yer verdi. Ayrıca, SGK’nın geri ödeme listesine dahil edilen ilaç sayısının 8 bin 786’ya yükseldiğini belirten Işıkhan, bu ilaçların hastalara şifa olmasını dileyerek sağlıklı bir yaşam temennisinde bulundu.

Paylaşılan bilgilere göre, geri ödeme listesine alınan ilaçlardan 9’u diyabet tedavisi, 5’i antitrombotik tedavi, 2’si Alzheimer, 1’i ise kronik immün trombositopeni için kullanılacak ilaçlar arasında yer alıyor.

GERİ ÖDEME LİSTESİ NEDİR?

Geri ödeme listesi, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) vatandaşların belirli ilaçları ücretsiz veya indirimli alabilmesi için belirlediği bir listedir. Bu liste, Türkiye’deki ilaçların bir kısmının devlet tarafından karşılandığı anlamına gelir. Geri ödeme kapsamına alınan ilaçlar, doktor reçetesi ile temin edilip, hastaların tedavi giderlerinin bir kısmını SGK karşılar. Bu uygulama, vatandaşların yüksek maliyetli ilaçlara erişimini kolaylaştırmak ve sağlık giderlerini azaltmak amacıyla yürütülmektedir.

Geri ödeme listesine eklenen ilaçlar, hastalıkların tedavi süreçlerini hızlandırmak ve tedavi maliyetlerini düşürmek için büyük bir önem taşır. Geri ödeme kapsamındaki ilaçlar genellikle kronik hastalıkların tedavisinde kullanılan ve hastaların sürekli olarak ihtiyaç duyduğu ilaçlar arasında yer alır.

Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.