Bahar Alerjisi Uyarısı: Çocuklarda Artış Gözlemleniyor « Ordu Haber TV

27 Temmuz 2024 - 06:56

Bahar Alerjisi Uyarısı: Çocuklarda Artış Gözlemleniyor

Bahar Alerjisi Uyarısı: Çocuklarda Artış Gözlemleniyor
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2024 - 18:21

Ordu’nun bahar mevsimiyle birlikte yaşanan artan alerjik reaksiyonlar hakkında Medical Park Ordu Hastanesi’nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Beşiroğlu Çetin, önemli uyarılarda bulundu. Dr. Çetin, özellikle polenlerin havada yayılmasıyla beraber çocuklarda alerjik reaksiyon riskinin arttığını belirtti.

“Alerji Belirtilerine Dikkat!” Dr. Çetin, bahar alerjisinin polenler, toz akarları, hayvan tüyleri ve küf mantarları gibi alerjenlere karşı vücudun aşırı tepki vermesiyle ortaya çıktığını ifade ederek, belirtilerin hapşırma, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, gece ağız açık uyuma, kaşıntı, gözlerde sulanma, ciltte kızarıklık ve nefes darlığı gibi olabileceğini söyledi.

“Teşhis ve Tedavi Önemli” Ailelere düşen görevler hakkında bilgi veren Dr. Çetin, alerji belirtileri gösteren çocukların semptomlarını dikkatle izlemeleri ve bir uzmana danışmaları gerektiğini vurguladı. Dr. Çetin, alerji teşhisinin bir çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı veya çocuk alerji uzmanı tarafından yapıldığını belirterek, tedavi planının da buna göre belirlendiğini söyledi.

“Çocukların Korunması İçin Öneriler” Dr. Çetin, çocukların alerjenlerden korunması için şu önerilerde bulundu:

  • Dışarıda oynarken gözlük takılması ve dönüşte ellerin ve yüzün yıkanması
  • Evden sabah saatlerinde çıkılmaması ve evin havalandırılmaması
  • Klima kullanılıyorsa polen filtrelerinin düzenli olarak değiştirilmesi
  • Çamaşırların polen sezonunda dışarıda kurutulmaması
  • Evde toz ve akar birikimine karşı önlem alınması için yatak ve yastık kılıflarının düzenli olarak yıkanması
  • Evde toz tutabilecek halı, pelüş oyuncak ve yün içerikli eşyaların kullanılmaması
  • Evde nemlendirme için buhar yapılmaması ve su kaplarının ısı kaynaklarının üzerine konulmaması

Dr. Çetin, çocuklarda alerji belirtilerinin ciddi olabileceğini ancak uygun tedaviyle kontrol altına alınabileceğini sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.