Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı « Ordu Haber TV

27 Temmuz 2024 - 03:48

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı
Son Güncelleme :

19 Nisan 2024 - 9:07

Ordu Büyükşehir Belediyesi, parklara konulan malzemeleri kendi atölyelerinde üreterek yaklaşık 49 milyon lira tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediyesi, 5 yıldır tüm alanlarda düşünen, üreten ve yarışan Ordu düşüncesini uygulayarak 19 ilçede birçok park inşa etti ve mevcut parklara modern bir kimlik kazandırdı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kendi şehir mobilyalarını üreterek önemli tasarruflar sağladı. Belediyenin yazılı açıklamasında, altyapıdan üstyapıya, tarımdan turizme kadar geniş bir yelpazede çalışmaların yürütüldüğü vurgulandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in “düşünen, üreten, yarışan Ordu” vizyonunun beş yıldır tüm alanlarda hayata geçirildiği belirtildi. Açıklamada, 19 ilçede birçok parkın inşa edildiği ve mevcut parkların modern bir kimlik kazandırıldığı ifade edildi.

Belediyenin parklar ve yeşil alanlar için kullandığı araç ve gereçlerin tamamının kendi atölyelerinde üretildiği kaydedildi. Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’na bağlı atölyelerde, 5 bin 900 bank, 3 bin 650 masa, 5 bin metre korkuluk, 1150 aydınlatma direği, 300 ahşap saksı, 285 kamelya, 9 mescit, 12 büfe, 13 pergola, 21 park giriş tagı, 120 takım basketbol potası, 50 takım futbol kalesi ve 50 takım voleybol direği üretildiği belirtildi.

Toplamda 108 milyon lira değerindeki ürünlerin, belediye atölyelerinde 58 milyon 249 bin 196 liraya mal olduğu ifade edildi. Ayrıca, belediyenin kendi ürettiği malzemelerle 49 milyon lirayı aşkın tasarruf sağladığına dikkat çekildi.

Kaynak: AA

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.