Ordu ve Giresun’dan İlk Hac Kafilesi Dualarla Yola Çıktı « Ordu Haber TV

27 Temmuz 2024 - 03:16

Ordu ve Giresun’dan İlk Hac Kafilesi Dualarla Yola Çıktı

Ordu ve Giresun’dan İlk Hac Kafilesi Dualarla Yola Çıktı
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2024 - 13:24

Ordu ve Giresun illerinden kutsal topraklara gitmek üzere yola çıkan toplamda 342 kişilik ilk hac kafilesi, Ordu-Giresun Havaalanı’nda düzenlenen programla dualarla uğurlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla gerçekleşen bu anlamlı uğurlama töreninde dualar eşliğinde hacı adayları kutsal topraklara hareket etti.

Ordu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, Ordu kafilesinde 150, Giresun kafilesinde ise 192 kişinin kutsal topraklara gideceğini belirtti. Ordu kafilesinin direkt olarak Mekke’ye gideceğini ve tavaflarını yapacağını, Giresun kafilesinin ise Medine’ye uğurlanacağını açıkladı. Çiçek, hacı adaylarının dualarının kabul olması ve dönüşlerinin sağ salim olması için dua ettiklerini ifade etti. Ayrıca, Ordu’dan bu sene 500’ü aşkın hacı adayını uğurlayacaklarını da belirtti.

Hac yolcusu Celal Özyürek (74) 14 yıl bekledikten sonra kutsal topraklara gitmek için çok mutlu olduğunu dile getirdi ve bu deneyimi herkese tavsiye ettiğini söyledi. Ayrıca, eşi ile birlikte hac vazifesini yerine getirmek için yola çıkan Ulviye Topçu (70) ve Selahattin Topçu, uzun süren bekleyişin ardından bu mutlu anı yaşamanın sevincini paylaştılar.

İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek’in yaptığı duanın ardından hacı adayları kutsal topraklara gitmek üzere dualar eşliğinde uğurlandı. Törene Ordu Valisi Muammer Erol, Giresun Müftüsü Selçuk Kılıçbay ve hacı adaylarının aileleri de katıldı. Bu anlamlı uğurlama töreni, hacı adaylarının kutsal topraklara seyahatlerine duyulan heyecan ve coşkuyu yansıttı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.