Ordu’ya Sağlıkta Dev Adım: Şehir Hastanesi Yüzde 99 Tamamlandı « Ordu Haber TV

27 Temmuz 2024 - 07:34

Ordu’ya Sağlıkta Dev Adım: Şehir Hastanesi Yüzde 99 Tamamlandı

Ordu’ya Sağlıkta Dev Adım: Şehir Hastanesi Yüzde 99 Tamamlandı
Son Güncelleme :

24 Mayıs 2024 - 12:18

Ordu’nun sağlık alanında büyük bir sıçrama yapmasını sağlayacak olan şehir hastanesi inşaatı hızla ilerliyor. 250 bin metrekarelik bir araziye kurulan ve ihtiyaç halinde bin 600 yatak kapasitesine ulaşabilen bu modern tesis, neredeyse tamamlanma aşamasına geldi. Mart 2021’de başlanan inşaat çalışmaları, Ordu Çevre Yolu kenarında, üniversite yerleşkesinin içinde yer alan bu hastane, şehrin en temel gereksinimlerinden biri olan sağlık sorununu kökten çözecek. Sağlık Bakanlığı’nın öz kaynakları ile hayata geçirilen ve 250 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edilen hastanede bin 20 adet sismik izolatör bulunuyor.

Odalardaki düzenlemeler, tek kişilik kullanıma uygun olmakla birlikte gerektiğinde iki hastaya da hizmet verebilecek şekilde yapıldı. Mevcut 910 yatak kapasitesi, ihtiyaç halinde 1600 yatağa kadar çıkabilecek olan Ordu Şehir Hastanesi, sadece şehir sakinlerine değil, komşu illerdeki hastalara da hizmet sunacak. Hastanenin fiziksel tamamlanma oranı yüzde 99’a ulaşırken, çevre düzenlemesi çalışmaları da devam ediyor.

“Memleketimize Yakışır Bir Yapı”

Hastane bölgesinde çevre düzenleme çalışmalarını yürüten Celal Akçay, “Gerçekten memleketimize yakışır bir yapı inşa ediliyor. Devletimize ve milletimize minnettarız. Bu sadece bize değil, komşu illere de fayda sağlayacak. Çalışmalar çok güzel bir şekilde ilerliyor. Artık diğer illere gitmeye gerek kalmayacak” dedi.

Başka İllere Gitmeye Gerek Kalmayacak

Tacettin Sendinç, Ordu’nun hastane ihtiyacının oldukça fazla olduğunu belirtti. Ordu Şehir Hastanesi’nin bölgeye hizmet verecek kapasitede olduğunu ifade eden Sendinç, “Samsun ve Trabzon’a gitmeye gerek kalmayacak. Yapanlardan Allah razı olsun. Hava şartları ne olursa olsun, çalışmalar hız kesmeden devam ediyor” diye konuştu.

Hızla Yapılıyor

Oktay Sevinç, “Hastanenin ne kadar hızlı bir şekilde yapıldığını gözlemliyoruz. Ordu’nun böyle bir tesise ihtiyacı vardı. Artık insanlar Samsun ve Trabzon’a gitmek zorunda kalmayacaklar” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.