Murat Hazinedar’dan Mahkemede Şok Sözler! Anketlerde Birinciydim, İmamoğlu Yedekten Çıktı! Partiye İstenileni Vermediğim için CHP Arkamda Durmuyor « Ordu Haber TV

26 Ekim 2024 - 02:36

Murat Hazinedar’dan Mahkemede Şok Sözler! Anketlerde Birinciydim, İmamoğlu Yedekten Çıktı! Partiye İstenileni Vermediğim için CHP Arkamda Durmuyor

Murat Hazinedar’dan Mahkemede Şok Sözler! Anketlerde Birinciydim, İmamoğlu Yedekten Çıktı! Partiye İstenileni Vermediğim için CHP Arkamda Durmuyor
Son Güncelleme :

25 Ekim 2024 - 19:14

Beşiktaş Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluk iddiaları ve eski Belediye Başkanı Ordulu Murat Hazinedar’ın açıklamaları gündeme oturdu. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer, köşesinde Beşiktaş Belediyesi’ndeki imar usulsüzlükleri ve devam eden yargı sürecine dair dikkat çeken detayları paylaştı. Çağlayan Adliyesi’nde görülen davanın üçüncü celsesinde, mahkemeye sunulan bilirkişi raporu ve Hazinedar’ın savunmasında dile getirdiği çarpıcı ifadeler, kamuoyunda yankı buldu.

Bayer’in Konuyla İlgili Yazısı Şu Şekilde;

Beşiktaş Belediyesi’nde imar yolsuzlukları bitmiyor… Murat Hazinedar, CHP’ye kızgın

“Beşiktaş Belediyesi’nde yapılan yolsuzluk operasyonu neticesinde açılan davanın üçüncü celsesi dün Çağlayan Adliyesi 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme heyetinin istediği ek bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. Rapor sanıklara atfedilen suçlamalar ile ilgili suç unsuru olmadığını gösterdi. Murat Hazinedar savunmasında ilginç şeyler söyledi. Bu dava ile olası Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolunun kapandığını, 2018 yılında görevden alınmadan evvel İBB Başkanlığı için Sonar gibi şirketlerin yaptığı kamuoyu araştırmalarında birinci çıktığını ekleyerek, Ekrem İmamoğlu’nu kastederek ‘yedekten geldi, İstanbul’u yönetiyor’ dedi.
İmamoğlu’nun bu söyleme bir cevabı olacak mı?

Hazinedar ayrıca “CHP bugün benim arkamda siyasi bir güç olarak durmuyorsa nedeni partiye istenileni vermediğim içindir” dedi.

Acaba burada neyi kastediyor?

“Mahkeme heyetinden rica ediyorum fotoğrafta gösterdiğim, benim dönemimde yıkılan, Akmerkez karşısındaki bu milyon dolarlık işyeri ben görevden alındıktan sonra hemen nasıl yapıldı? Yine Fulya Mahallesi’nde akaryakıt istasyonu yanındaki kupon alanda 15 dükkân nasıl yapıldı?”

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Murat Hazinedar tarafından mahkeme heyetine yapılan bu ihbarı araştırıp, kamuoyuna bir açıklama yapacak mı?

Eski Taşdelen Belediye Başkanı, Beşiktaş’tan Belediye Meclis üyesi seçilen Hüseyin Avni Sipahi’nin avukatı müvekkilinin siyasetle uğraştığını, bu davadan dolayı seçimlerde aday olamadığını, olası belediye başkanlığının önünün kesilmesi için bir kumpas kurulduğunu, davanın ivedilikle sonuçlandırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti mütalaa için dosyayı savcılık makamına tebliğ etti. Davanın duruşması 2025 Ocak ayına ertelendi.”

Yalçın Bayer Hürriyet Gazetesi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.