Ordu Sağlık Müdürlüğü'nden UMKE İl Tatbikatı « Ordu Haber TV

26 Ekim 2024 - 00:26

Ordu Sağlık Müdürlüğü'nden UMKE İl Tatbikatı

Ordu Sağlık Müdürlüğü'nden UMKE İl Tatbikatı
Son Güncelleme :

25 Ekim 2024 - 17:32


Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) 2024 yılı faaliyet planı çerçevesinde önemli bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikata Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dursun Tüzün, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Yasin Ergül, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özerhan Özer, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Emrah Çelenk, Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Adnan Sert, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Aydın, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Emre Şengün ve diğer sağlık yöneticileri katıldı.

Tatbikat alanını ziyaret eden Sağlık Müdürü Tüzün, eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen başta Dr. Muhammed Yasin Ergül olmak üzere Ordu UMKE ekibine teşekkür etti. Tüzün, burada yaptığı konuşmada, “Olası afetlere müdahale etmek için Bakanlığımız bünyesinde görev yapan sağlık personelinin gönüllülük esasına göre dahil olduğu UMKE ailemiz her geçen gün büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl içinde yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremler, afetlere hazırlıklı olmamız gerektiğini bir kez daha gösterdi. İnşallah sizlere ihtiyaç duyacağımız afetler hiç olmaz ama ihtiyaç duyulduğunda görev almaktan çekinmeyeceğinizi bilmek bizlere güç veriyor” dedi.

Tatbikat, 26 UMKE gönüllüsü ve 5 eğitmenin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitim ve tatbikatlar, UMKE personelinin yeteneklerini geliştirmeye yönelik olarak planlandı. İl AFAD Müdürlüğü de tatbikata destek vererek, afete hazırlık konusunda önemli bir katkı sağladı.

Sağlık Müdürü Tüzün, eğitimlerin desteklenmesi dolayısıyla Ordu İl AFAD Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekiplerine, UMKE eğitimcileri ve gönüllülerine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.