Ordu’da Kokarca Kabusu Devam Ediyor – Ordu Olay Gazetesi « Ordu Haber TV

26 Ekim 2024 - 02:39

Ordu’da Kokarca Kabusu Devam Ediyor – Ordu Olay Gazetesi

Ordu’da Kokarca Kabusu Devam Ediyor – Ordu Olay Gazetesi
Son Güncelleme :

25 Ekim 2024 - 20:18

Ordu’da ceviz üreticileri, kahverengi kokarca böceğinin hızla yayılarak fındıktan sonra ceviz ağaçlarına da zarar vermeye başlamasıyla büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Özellikle ceviz meyvesinin iç kısmını yiyerek hasara yol açan bu istilacı böcek, ürün kalitesini ve verimini olumsuz etkiliyor.

Fındıkta Yetmedi, Şimdi de Cevize Musallat Oldu: Ordu’da Kokarca Kabusu Devam Ediyor

200 BİN KIŞLAK İLAÇLANACAK

Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynağı olan fındık, istilacı kahverengi kokarca böceği ile tehlikede. İl ve ilçe tarım müdürlükleri ve sektör paydaşlarının ortak çalışmalarıyla şimdiye kadar 2023 yılında 40 bin noktada ilaçlama çalışması yapılırken, 200 kattan daha fazla çoğalabilen böcek ile Ordu’da topyekun kimyasal mücadele başlatıldı. Yüksek kesimli bölgelerden başlanarak, orta ve sahil kesimlerde yapılacak olan ilaçlama çalışması, 200 bini aşkın kışlakta uygulanacak.

Fındıkta Yetmedi, Şimdi de Cevize Musallat Oldu: Ordu’da Kokarca Kabusu Devam Ediyor

15 EKİM’DE BAŞLADI

Kokarca böceklerinin hızla çoğalabilmesi ve mahsullere büyük zarar vermesi nedeniyle yüksek rakımlardan başlatılan kimyasal mücadele, sahil kesimlerine kadar devam edecek. Yüksek kesimlerde sıcaklıkların düşmesiyle böceklerin kışlak alanlara çekildiğini belirten Yılmaz, “15 Ekim itibarıyla yüksek kesimlerde kışlak ilaçlama çalışmalarına başladık. Gürgentepe, Kabadüz, Kabataş ve Korgan ilçelerimizde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Hava soğumaya başladığında ve günler kısaldığında sahil kesimlerinde de kışlak mücadelesi yapılacak” demişti.

Ordu Olay / Mertcan Deniz

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.