Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklandı! – Ordu Olay Gazetesi « Ordu Haber TV

26 Ekim 2024 - 02:38

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklandı! – Ordu Olay Gazetesi

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklandı! – Ordu Olay Gazetesi
Son Güncelleme :

25 Ekim 2024 - 21:19

Bakan Tekin’den Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının bugün saat 22.00’de ilan edileceğini bildirdi. Bakan Tekin’in açıklaması şöyle:

“20 farklı ilimizde 245 komisyonumuzca gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları saat 22:00’de açıklanacak!

Atama tercihleri 14 Kasım’da başlayacak ve 20 Kasım 2024 saat 16.00’ya kadar devam edecek. Tercih sonuçları 23 Kasım 2024 tarihinde duyurulacak; atama kararnameleri ise yasal sürecin tamamlanmasının ardından illere gönderilecek.”

Tekin, sonuçların öğretmen adayları, aileleri ve eğitim camiası için hayırlı olmasını diledi.

Sonuçlar e-Devlet’te

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, adayların KPSS puanlarının %50’si ile sözlü sınav puanlarının %50’si alınarak belirlenen başarı puanlarına e-Devlet üzerinden erişebilecekleri belirtildi. Sözlü sınav süreci 2 Temmuz – 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında tamamlanmış, ancak Yönetmelik’teki bazı değişikliklerin iptali için açılan davalar sonucunda sonuçların ilanı gecikmişti.

Yönetmelikte yapılan düzenleme ile sözlü sınavın etkisi %100’den %50’ye indirildi, böylece KPSS puanı ile sözlü sınav puanı eşit oranda değerlendirildi. Danıştay’ın yürütmeyi durdurma taleplerini reddetmesi üzerine Bakanlık, sonuçları açıklama kararı aldı.

Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.