Ordu'da En İyi Yürüyüş Rotaları; Liste Yenilendi « Ordu Haber TV

26 Ekim 2024 - 14:27

Ordu'da En İyi Yürüyüş Rotaları; Liste Yenilendi

Ordu'da En İyi Yürüyüş Rotaları; Liste Yenilendi
Son Güncelleme :

26 Ekim 2024 - 8:31


Avustralya merkezli dünyaca ünlü gezi yayıncısı Lonely Planet, 2025 seyahat rehberinde Türkiye’den Giresun ve Ordu bölgelerine yer vererek bu bölgenin doğa severler için ideal bir destinasyon olduğunu belirtti. Bu sayede, Giresun ve Ordu’nun doğal güzellikleri ve yürüyüş rotaları, uluslararası seyahat tutkunlarının ilgisini çekmeye başladı.

Ordu dört mevsime uygun yürüyüş rotaları ile doğa sporları için benzersiz bir bölge konumunda. Ordu Dağcılık Kulübü’nün her ay farklı bir güzergahta gerçekleştirdiği doğa yürüyüşleri ile bölgedeki ekoturizm potansiyelinin arttığı belirtiliyor.

Ordu’nun popüler yürüyüş parkurları arasında ise öne çıkan güzergahlar şunlar:

-Turnalık-Gümüşdere
– Bozat-Zirve-Karagöl
– Kızılağaç Yaylası-Eriçok Tepesi-Çukuralan
– Köşe Obası-Şapana Kilisesi-Topçam
– Yeşilce-Kızılağaç Yaylası
– Sayacıbaşı Mesire Alanı-Kurşunçal Şelalesi-Karaoluk Şelalesi 
– Gerce Obası-Gerce Şelalesi-Kaleboynu Obası
– Turnalık-Tekmezar Yolu 
– Gölköy Ulugöl-Uluvahta Yaylası
-Perşembe Yaylası Çiğseli Şelalesi-Kent Ormanı
-Çaybaşı Takım Şelaleleri
-Perşembe Boğazcık Mağarası- Yason
-Turnasuyu- Asarkayası
-Turnasyu- Yoroz Kent Ormanı
-Akkuş Argan Yaylası-Kertil
-Çamaş Kanyonu

Ordu’nun iklimi ve coğrafyası, vadileri, ormanları ve yaylalarıyla trekking, doğa yürüyüşü, kampçılık ve çeşitli outdoor aktiviteleri için ideal bir ortam sunuyor. Özellikle yayla turizminin yaygın olduğu Doğu Karadeniz’de, Ordu ve Giresun gibi destinasyonların doğa tutkunları arasında giderek daha popüler hale gelmesi bekleniyor.

Ordu Dağcılık Kulübü’nün rotalarında yıl boyunca gerçekleşen etkinlikler ile bölgenin yürüyüş ve doğa sporları açısından önemi artarken, doğaseverler ve macera arayan turistler için Ordu, Karadeniz’in cazibe merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

(Ordu Gazete -Özel Haber)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.